top of page
Sök
  • davidbexelius

Skolplattformen - uppdatering


Föräldraföreningen har de senaste veckorna varit i regelbunden kontakt med Johnny Berglund på skolan för att assistera honom med felsökningar på Skolplattformen.


Nu ska mycket vara åtgärdat. Ta del av Johnnys uppdatering nedan. Har ni fortfarande problem så tveka inte att höra av er till Johnny och/eller supporten. Och låt gärna oss i Föräldraföreningen veta om ni fortfarande upplever problem.


Från Johnny:

Staden har bytt en cacheserver för att det ska gå snabbare för vårdnadshavare.

Det var i och med det bytet vi fick problem med att nyheter inte kom rätt och ibland pekade fel. Det ska vara åtgärdat nu. Jag har tillsammans med hjälp från vårdnadshavare från alla klasser och fritidshem testat alla gruppers nyhetsflöden. Jag kom fram till att alla grupper förutom 6A fungerade fint.

Att 6A´s nyheter inte når fram beror på att det Teamet har återskapats efter att det olyckligtvis lyckades kastas i början på förra terminen. När Teamet återskapades fick det nya Teamet en ny adress. Stockholm e-tjänst plockar fortfarande nyheter från den gamla adressen för vårdnadshavare. Det är därför det ser rätt och riktigt ut för oss här inne i Skolplattformen men det blir fel ut till vårdnadshavares startsidor på Stockholms e-tjänst. Microsoft jobbar på att rätta till adressen. Tills att vi fått adressändringen kommer Sanaz att både maila och publicera nyheter. Så att både elever och vårdnadshavare kan ta del av dem. Nyheter från skola och fritidsklubb fungerar dock som det ska även för vårdnadshavare för elever i 6A. Det berör bara klass-Teamets nyhetsflöde. Det är tack vare att Sanaz började publicera nyheter för 6A som jag tillsammans med vårdnadshavare i 6A kunde upptäcka och reda ut problemet. Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan det är åtgärdat.

Vårdnadshavares startsida laddas nu snabbare då alla nyheter, aviseringar, matsedlar och kalendrar sparas som cache i webbläsaren som gör så att information inte behöver läsas in på nytt varje gång.

Barnväljaren är fortfarande långsam, detta beror på att den måste hämta data autentisering genom 3 system. Just denna del kan de inte snabba på för tillfället därför att det är en säkerhetsfråga.

I veckan har vi haft störningar på närvaro/frånvaromodulen men den skall nu vara åtgärdad.

Matsedel och kalendarium ska nu kunna ses av alla vårdnadshavare.

Samtalsbokningsmodulen ska nu fungera så att vi kan börja använda den.

Stockholm stad har haft störningar med en IPAK-server som gör att pekningen från Barn och Elevregistret inte blir rätt för en del elever. Vi upptäckte det på skolan genom att eleverna inte kom in i sina Teams och klassanteckningsböcker.  Problemet med IPAK-servern ska nu vara åtgärdat.

Jag har gått igenom alla klass-Teams på morgonen och hittat alla våra försvunna elever.

De flesta vårdnadshavare som upplever störningar verkar använda mobil och en annan webbläsare än Chrome. En del försöker även använda appen Skolplattformen. Appen Skolplattformen är inte Stockholms stads så den går inte att använda. Den rekommenderade webbläsaren för att använda Skolplattformen är Chrome.

Vårdnadshavare som upplever problem får gärna ta kontakt med mig på johnny.berglund@stockholm.se

Det finns support att få från staden på: Ring: 08-508 11 552

220 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page