top of page
Sök
  • davidbexelius

Samtal med polisen om ökad drogförsäljning och användning intill skolanInnan julhelgerna var det flera föräldrar som kontaktade oss med olika historier som vittnade om en ökad drogförsäljning kring Enskede gårds tunnelbanestation och påtända människor. Vår sammantagna bild är att det ökat till en nivå som inte är lämpligt i en skolas närhet där barn rör sig och i vissa fall själva.

Jag har pratat med den operativa koordinatorn hos polisen Globen och senare också en person från radiobilarna för att höra vad deras bild av situationen är och om det finns något vi föräldrar kan göra.

Verksamheten har varit känt för polisen sedan 2018 men de kände inte till att aktiviteten ökat på senare tid. Det är svårt att få bort dem då langarna är pålästa nog att inte ha mer droger på sig än att påföljden blir liten. De är snart tillbaka efter ett gripande. De kommer nu att öka sin polisiära närvaro kring stationen vilket borde störa deras verksamhet och förhoppningsvis minska aktiviteten. Båda poliserna välkomnar tips från oss. Signalement på langare eller regnr om man ser bilar. Kan vi hjälpa dem med specifika platser och tider underlättar det både störande och gripande.

Har ni tips eller ser något som inte borde finnas nära skolan kan ni antingen höra av er till mig på karinphilip@me.com så samlar jag ihop och vidarebefordrar till polisen Globen. Alternativt kan ni skriva till ”tipsa polisen” via länk på deras hemsida, viktigt då är att skriva vad och var så att informationen hittar fram till stationen Globen. Om det är ett pågående brott ringer man som vanligt 112.

Åtminstone jag har gått i tron att polisen känt till mer än de gjort. Vi behöver informera dem om problemen för att de ska prioritera att åka förbi skolan oftare. Och de gör de gärna om vi hör av oss.

214 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page